Počinje Međunarodni dječiji fudbalski festival “Trofej Urije-Prijedor 2019” (VIDEO)

0
913

Četvrti po redu Medunardoni dječiji fudbalski festival „Trofej Urije — Prijedor 2019” počinje sutra. Ove godine turnir će se održati u dva dijela. Od 15. do 17. avgusta održaće se tumir u konkurenciji pionira i predpionira, dok će se od 28. do 29. septembra održati tunir za pjetliće i cicbane. U prvom dijelu nastupiće ukupno 16 ekipa iz pet država. Organizator turnira je FK ,Radnik Urije”.

Slaviša Kralj, Predsjednik kluba “Radnik-Urije”

Predsjednik ovog kluba Slaviša Kralj rekao je da je tumir pozivnog karakter, te da je ovo način da uzvrate gosptoprimstvo svim klubovima koje tokom godine posjete. Značaj tumira nije samo za klub, grad i državu, već i za samu djecu, smatra kralj, jer igraju sa podmlatkom velikih klubova poput „Crvene Zvezde”. — Turnir je medunarodnog karaktera. Sama imena klubova koji učestvuju daju odredenu težinu. Prije svega na radost djece. Jer velika je stvar kad dječaci sa ovih prostora dobiju priliku da odmjere sngau sa vršnjacima iz mnogo većih klubova — kaže Kralj.

Ujedno je ovo i način da se obilježi 100 gdoina igranja fudbala u Prijedoru, pa su suorganizatori Gradski fudbalski savez i Regionalni fudbalski savez. Tumir su podržali Grad Prijedor i Ministarstvo porodice omladine i sporta RS, te brojni sponzori.Utakmice če se pored Gradskog stadiona igrati i na terenima FK ,Omarska”, OFK „Brdo” i FK ,Berek”. Ulaz na sve utakmice je besplatana, i organizatori su pozvali sve zainteresovane da u što većem broju posjete ovaj jedinstveni tumir. Turnir će biti svečano otvoren sutra, u 16 časova, na Gradskom stadionu. U 17:45 časova biće odigrane utakmice prvog kola.

izvor: kozarski.com