Na dječijem fudbalskom festivalu učestvuje 15. ekipa iz pet zemalja

0
523

Četvrti međunarodni dječji fudbalski turnir “Trofej Urije Prijedor 2019” počeo je danas uz učešće 15 ekipa iz pet zemalja.
U prvom dijelu turnira, koji traje od danas pa do subote, takmiče se ekipe u konkurenciji pionira i pretpionira. I ove godine organizator turnira je FK „Radnik Urije”. Predsjednik ovog kluba Slaviša Kralj poručio je da je uložen veliki trud kako bi se sve organizovalo, ali da sve što vrijedi zahtijeva predan rad.

Slaviša Kralj, predsjednik FK “Radnik-Urije”

– Veliki je ovo posao. Prošle godine smo prvi put radili na ovom nivou, gdje smo imali eminentne klubove iz drugih država. I ove godine smo uspjeli da dovedemo velike imena u naš grad. I smatram da će djeci biti veliko zadovoljstvo igrati i družiti se u ova tri dana – rekao je Kralj.
On je najavio da će drugi dio turnira za cicibane i pjetliće, koji će se održati u septembru, takode biti veoma atraktivan. Ovogodišnji turnir otvorio je gradonačelnik Milenko Đaković, koji je poručio da je i ovim Prijedor pokazao da je grad sporta i mladosti, te najavio da će Gradska uprava i dalje podržavati ovakve manifestacije.

Milenko Đakovič, gradonačelnik Prijedor

– Već četvrtu godinu grad podržava ovaj festival. Ja često kažem da su svi mladi ljudi koji se bave sportom pobjednici u životu. Tako i ovi mladi fudbaleri. A preko ovoga Prijedor biva prepoznat i kao grad sporta, pored brojnih drugih epiteta koje nosi — rekao je Đaković.

svečani defile takmičara

Turnir su podržali Grad Prijedor i Ministarstvo porodice omladine i sporta RS, te brojni sponzori. Utakmice će se pored Gradskog stadiona igrati i na terenima FK „Omarska”, OFK „Brdo” i FK „Berek”. Ulaz na sve utakmice je besplatan, i organizatori su pozvali sve zainteresovane da u što većem broju dođu i uživaju u igri budućih fudbalskih zvijezda.