Pred početak školske godine besplatna kontrola autobusa (Video)

0
597

PRED POČETAK ŠKOLSKE GODINE, OD PONEDJELJKA  BESPLATNA KONTROLA AUTOBUSA

Pred početak školske godine  obavlja se i preventivna besplatna kontrola tehničke ispravnosti autobusa. S ciljem povećane bezbjednosti prevoza učenika. Prevoznicima na raspolaganju stoji 58 stanica za tehnički pregled vozila, među kojim i ona “Autotransportova”.

Branko Kljajić, direktor Autotransporta

“Bitno je kontrolisati vozilo. Treba samo dogovoriti termin, a kontrola je besplatna. Vremena za uklanjanje eventualnih nedostataka ima dovoljno”, kaže Branko Kljajić, direktor “Autotransporta”.

Dodaje da se kontrolišu upavljački i kočioni sistem, svjetlosna signalizacija,obavezno pneumatici…  Na ovaj preventivni pregled prevoznici dolaze sami, a po preporuci MUP-a RS, ukoliko za to ima potrebe, nakon 2. septembra. 

“Kako  bi se postigao stepen odgovornosti i bezbjednosti na putu u prevozu đaka”, kaže Kljajić i dodaje da u “Autotransportu” uz ekipu stručnih ljudi koja kontrole po potrebi  obavlja i vikendom imaju dovoljan broj vozila i obavezno dva do tri u rezervi koja će ukoliko to bude potrebno zamijeniti ona neispravna. 

Inače Akciju organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS , Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske. Akcija kontrole vozila počinje u ponedjeljak i traje do kraja avgusta.