GODI IM RADNA ATMOSFERA, U KRUGU MIP-A KRUŠKE U PUNOM CVATU

0
804

 U krugu MIP-a, Metalne industrije Prijedor, u neposrednoj blizini portirnice, pet od 15-tak krušaka koje su posađane krajem 80-tih godina prošlog vijeka, ovih dana se okitilo novim listom i cvijetom. I to ne stidljivo s po kojim cvjetićem, već raskošno, kao da je april, kada je viljemovki i vrijeme za cvjetanje.

Tako su od prirode „zbunjene“ kruške zbunile i u čudu ostavile i portira MIP-a Miodraga Mršića koji nešto slično, a ovim  kruškama se zajedno s ostalim radnicima sladi već 15 tak godina, do sad nije vidio. U šali kaže da im vjerovatno godi radna atmosfera.

-Viđao sam po nekoliko listova, po neki cvjetić… sve vrlo stidljivo. A ove i ponovo  prolistale i procvjetale i još na njima ima starih plodova. Ako nastave ovim tempom nove kruške bi mogli brati već u decembru. – kaže s osmijehom Mršić.

Začuđen je bio i vatrogasac TVJ Prijedor Slobodan Anić koji je u krugu MIP-a radio redovnu kontrolu vanjske hidrantske mreže.

– U jednom trenutku, dok sam kontrolisao vanjsku hidrantsku mrežu, primjetio sam procvjetale kruške. Nije specifično za ovo doba godine, toliko cvjetova i novog, zelenog lista- kaže Anić koji u svojih 59 godina nešto slično nije vidio. „Na terenu sam 36 godina. Nema gdje me nije bilo. I svašta sam vidio, ali ovako nešto moram priznati do sada nisam. Baš čudno – kaže Anić.