U PRIJEDORU ĆE SE IGRATI ŽENSKI FUDBAL, OPREMA VEĆ STIGLA

0
2713

Prijedor bi za nekih desetak dana na osnivačkoj Skupštini trebao dobiti i ženski fudbalski klub. Za sad nema ime, ali zato ima ogromne volje i potencijala da su u gradu na Sani konačno zaigra i ženski fudbal. Stigla je i prva donacija od Fudbalskog saveza BiH-a, što je potvrdio i Petar Krajišnik, sekretar Gradskog fudbalskog Saveza i predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanjem ženskog fudbalskog kluba u Prijedoru.

-Nedavno smo se obratili Nogometnom savezu BiH da nam pomogne u nabavci opreme. I evo izašli su nam u susret. I to vrlo brzo. Dobili smo 42 kompleta dresova za treninge, 30 kompleta za igru, štucne, 42 komada, kao i deset lopti. To je ogromna podrška ideji da u Prijedoru zaživi ženski fudbal- rekao je Krajišnik.

Na donaciji se u ime djevojaka, fudbalerki, zahvalila i Sandra Radaković, članica Inicijativnog odbora za osnivanjem ženskog fudbalskog kluba.

„ Mnogo nam to znači. Ovo je prilika da pozovem djevojke i djevočice, sve one koje zanima ovaj sport, da nam se  pridruže- rekla je Sandra koja se fudbalom bavi posljednjih šest godina.

Donaciju je budućem klubu uručio Ranko Vučković, član IO Nogometnog Saveza BiH,rekavši da podrška novom klubu slijedi i u narednom periodu.