„ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU“

0
1220
zastitimo djecu u saobracaju

U  PU Prijedor počeli su s realizacijom republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“a s ciljem što bezbjednijeg učešća školske djece u saobraćaju. Navode da je povodom početka školske godine u prostorijma PU održan radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Aktiva direktora Osnovnih i srednjih škola, gradske administrativne sllužbe, predstavnici AMD Prijedor, Komunalne policije i „Prijedor-puteva“.

– Usaglašene su zajedničke aktivnosti kako bi se zadržao postignut stepen bezjednosti i zaštitili najmlađi učesnici u saobraćaju s posebnim akcentom na učenike koji prvi put samostalno učestvuju u sabraćaju- navedeno je iz PU Prijedor. Uz niz dogovorenih  aktivnosti planirano je i pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola, kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj djece školskog uzrasta.

Policijska uprava Prijedor apelovala je na vozače da kretanje vozila prilagode potrebama djece na putevima naročito ako se nalaze u blizini školskih objekata. Pozvani su i roditelji da svojim primjerom utiču na formiranje pozitivnih stavova kod prvačića.