Muzički čarobnjaci orkestra „Opera prima“ održali sjajan koncert

0
400

Oni kojim kiša nije bila problem da dođu sinoć do Pozorišta i uživaju u taktovima pop, rok i filmske muzike, te džeza … koje zajedno izvode učenici i profesori talijanskog orkestra „Opera prima“ iz istoimene Muzičke škole iz pokrajine Trentino, sigurno nisu zažalili.

Ukratko noć za uživanje u muzici koja, kako reče član orkestra Rafaele Ferari, budući fizičar koji ima privilegiju da svira saksofon i klavir, ljude čini srećnim. On je prvi put u Prijedoru, a dolasku se obradovao i njegov direktor Corrado Bungaro koji ne krije da mu je drago što je ovdje.

„ Ovdje nam je veoma lijepo i kiša to ne može pokvariti“, kaže s osmijehom Bungaro i ističe da zajedničko muziciranje profesora i učenika doprinosi njihovoj boljoj komunikaciji i poboljšava smisao koncerta i muziciranja.

Dolazak mladih Talijana u Prijedor plod je zajedničke saradnje dvije Muzičke škole „Savo Balaban „ i „Opera prima“, a sve u organizaciji Udruženja „Program- Prijedor „ iz Trenta. Prijedorčani u decembru putuju za Italiju. S još četiri škole tamo će u Trentu svirati nekoliko zajedničkih kompozicija. I opet zajedno profesori i učenici.

Do tad  noć za uživanje u muzici prepuštamo Banjalučanima, jer će isti koncert, kao onaj sinošnji prijedorski,  biti održan večeras u Banjskom dvoru s početkom u 20 časova.

Talijani će sa svojim domaćinima sutra obići i Kozaru, a u četvrtak puni utisaka otputovaće za Italiju.