Rajković opet ozbiljno prijetio smrću efendiji Nuhiću

0
1577
Danel Rajkovic, foto: fb
Danel Rajkovic, foto: fb

Danel Rajković iz Gacka sumnjiči se da je opet, treći put ove godine, putem  Facebooka  uputio ozbiljne prijetnje smrću imamu iz Novog Grada Emiru Nuhiću, saznaje Infoprijedor.ba.

Riječ je o 30-tak  prijetećih poruka koje je poslao u vremenu od 22. avgusta do 3. septembra kada je efendija Nuhić slučaj prijavio policiji u Novom Gradu.

Efendija Nuhić lično nije želio komentarisati ponovne i vrlo obiljne prijetnje upućene njemu, njegovoj porodici, kao ni neprimjerene poruke i uvrede na račun muslimana i Islamske zajednice potvrdivši  kratko u telefonskom razgovoru za naš portal da se obratio policiji.

Inače poruke do kojih je došao naš portal vrve vulgarnim psovkama, i prijetnjama da će silovati  imamovu kćerku i suprugu.

U PU Prijedor je potvrđeno da policijski službenici pod nadzorom Okružnog tužilaštva Prijedor  preduzimaju sve potrebne mjere i radnje  rasvjetljavanju krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti  izvršenog na štetu vjerskog službenika iz Blagaj Japre, opština Novi Grad.

Rajković je inače nakon prvih prijetnji u martu ove godine uhapšen, kada je utvrđeno da je riječ o ozbiljnom psihičkom bolesniku s dijagnozom i pod odgovarajućom terapijom. Tada mu je oduzet telefon i računarska oprema, ali nije zatražen pritvor.

Nezvanično Rajković je trebao biti podvrgnut i psihijatrijskom vještačenju.