Viteški potez „Rusag-a“- prikupljaju novac za liječenje male Milice

0
1113

Desetak članova Udruženja građana „Rusag“, koje baštini  tradiciju viteštva i kulturu srednjovijekovnog života, danas je u Prijedoru, na trgu majora Zorana Karlice, organizovalo  „Viteške dane humanosti“. Na radionici su prikupljali novac za nastavak liječenja teško bolesne trogodišnje djevojčice Milice Jeličić iz Ljeskara.

-Vitezovi imaju svoj kodeks. A to je pomaganje onim kojim je pomoć zaista potrebna.

Moja družina je takva, zato pozivam sve one koji mogu da pomognu, da se Milica izbori protiv teške bolesti, da nam se pridruže – rekao je Mladen Ćikić, predsjednik Udruženja „Rusag“.

On je ljude dobre volje pozvao da okrenu broj 1434 kojim se prikupljaju sredstva za nastavak Miličinog liječenja i slične radionice najavio u Kostajnici i Kozarskoj Dubici.

– Prije Prijedora „ Viteške dane humanosti“ organizovali smo u Novom Gradu, a 20. septembra  biće u Gradišci. Tad će biti poznata i suma koju smo na ovaj način prikupili – rekao je Ćikić. 

Za liječenje teško bolesne djevojčice treba obezbijediti 200.000 evra. Mnogi ovih dana prikupljaju novac kako bi Milica što prije krenula u inostranstvo gdje je očekuje nastavak liječenja.