MACURA: “ KAD SAM U CRVENOM I VOĆE BOLJE RAĐA “

0
1306

Prijedorčanka Ilinka Macura, voćarka, predsjednica Skupštine Udruženja voćara Prijedor i predsjednica „Anemone „, Udruženja koje okuplja oboljele od astme, veliki je fan crvene boje. „Žena u crvenom „, kako je mnogi zovu tu boju preferira intenzivno posljednjih pet, do šest godina.

– To je boja radosti i kad god imam neke nedaće, tugu, problem u životu obučem crveno. I osjećam se dobro, a nevolje same odlaze. Kao rukom odnesene. Sve ide kako treba, čak i voće bolje rađa – kaže s osmijehom Macura i nabraja da u njenoj okolini svi dobro znaju da je crveno njena omiljena boja.

Toliko, da u šarenoj salati uvijek ima najviše crvene paprike, da se jelo krčka u crvenoj šerpi, da su joj drugari voćari na poklon kupili ruksak koji je, zna se, crvene boje. Takav joj je i nakit, naušnice, narukvice,privjesci pa čak i brojanica. Cipele, čizme i naravno, ne krije to, čak i donji veš.

– On je sav u crvenoj boji. I kad ništa nemam na sebi crveno, donji veš mora obavezno biti u toj boji. – otkriva Macura.

U crvenom  je i kad je dobrovoljni davalac krvi, pa njeni drugari u šali kažu „ da je dobro i što je ležaj na kojem je, dok u bolnici  daruje dragocijenu tečnost crven“. 

U crvenom je i kao baka Mrazica darovala novogodišnje paketiće djeci „Anemone“ i vjerovatno jedina Prijedorčanka koja pokazuje na sve načine koliko voli tu boju.

– To je i boja ljubavi. Obucite crveno i osjećaćete se dobro. Sigurna sam u to. Volite ljude oko sebe i ta ljubav će vam se sigurno vratiti. Na najbolji mogući način – poručuje  Macura koja osim na sebi crvenu boju voli vidjeti i na drugim ljudima.

– Uvijek će mi privući pažnju muško u crvenoj košulji. Smatram da su takvi muškarci odvažni i da znaju šta hoće od života. A i Nedjeljko Bajić Baja nosi crvenu košulju – kaže Macura koja čak i u spavaćoj sobi ima crvenu  posteljinu.