POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MARKA ŠABIĆA ZBOG UBISTVA PRIJEDORSKOG POLICAJCA

0
2023

U Okružnom sudu u Banjaluci potvrđena je optužnica protiv Marka Šabića iz Prijedora zbog teškog ubistva Slađenka Tubina, policajca iz Prijedora i pokušaj ubistva Veselka Šabića, oca optuženog za ovo teško krivično djelo.

Podsjećamo optužnicu je protiv Šabića podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje  korupcije organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS. Takođe je predloženo da mu se do okončanja glavnog pretresa produži pritvor.

Šabić se tereti  da je 21 aprila ove godine, na katolički Uskrs u mjestu Gornja Ravska, nakon verbalnog sukoba  sa suprugom prvo fizički napao oca Veselka koji je pokušao odbraniti snahu. Ocu je nožem zadao više udaraca u predjelu leđa. Potom se zaključao u kupatilo.

Na intervenciju je, kad je obaviještena policija došao policajac Slađenko Tubin. Šabić ga je teško ranio u predjelu stomaka pucajući u njega iz neposredne blizine iz lovačke puške, sačmarice. Policajac je od zadobijenih povreda preminuo  navedeno je u optužnici Republičkog javnog tužilaštva RS.