„ANEMONA“ NA KOZARI OBILJEŽAVA DJEČIJU NEDJELJU

0
580

Udruženje „Anemona“ koje okuplja djecu oboljelu od astme Dječiju nedjelju će obilježiti na Kozari, koja je poznata i kao vazdušna banja. Ilinka Macura, predsjednica „Anemone“,  kaže da će 15 članova ovog Udruženja vikend pred nama provesti na Kozari.

Ilinka Macura, predsjednica „Anemone“

–  Biće tu vježbe disanja, kratke male šetnje i obavezno boravak na čistom vazduhu. Mislim da je to našoj djeci zaista potrebno i ovo je najbolji mogući način da obilježimo ovu Nedjelju djeteta. Vodili bi zasigurno  i više djece da smo uspjeli obezbijediti sredstva- rekla je Macura.

Branislav Vujasin, direktor prijedorskog Centra za socijalni rad, kaže da je Centar podržao brojne aktivnosti povodom obilježavanja „Nedjelje djeteta“ u Prijedoru.

– Među tim aktivnostima je i odlazak na Mrakovicu s Udruženjem „Anemona“- rekao je Vujasin i dodao da ova ustanova stoji na raspolaganju nevladinom sektoru pa samim tim i Udruženju koje okuplja djecu oboljelu od astme.

Udruženje „Anemona“ okuplja oko 680 djece koja imaju problem s astmom. „Anemonin „vikend na Kozari u „Nedjelji djeteta“  podržalo je  Ministarstvo uprave i lokalne samouprave u Vladi RS.