U stravičnoj nesreći poginuo Prijedorčanin, povrijeđeni trudnica i dijete

0
5741

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9:05 časova na samom izlazu iz Kozarske Dubice u pravcu Gradiške na magistralnom putu, u sudaru Fieste i dva Audija  poginuo je 65-godišnji Prijedorčanin Šefik K. iz Kamičana koji je upravljao Fiestom. U nesreći je povrijeđena i njegova supruga Džemila koja se nalazila na mjestu suvozača.

U ovoj nesreći povrijeđeni su i vozač Audija A 4, Slobodanka P., trudnica stara 26 godina i desetogodišnje dijete koje se nalazilo u vozilu, inače oboje iz Kostajnice. Povrede je zadobila i vozač Audija A 3 Vanja B. iz Kozarske Dubice.

Trudnica i dijete prebačeni su u Univerzitetsko klinički centar RS-a u Banjaluci, a ostali povrijeđeni zadržani na liječenju u bolnici u Gradiškoj. Uviđaj je na licu mjesta uz policijske službenike PS Kozarska Dubica obavio i dežurni tužilac Tužilaštva u Prijedoru koji je u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojim se nesreća dogodila naložio obdukciju nad tijelom smrtno stradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a u Banjaluci.

Prema tvrdnji očevidaca do stravične nesreće najvjerovatnije je došlo zato što vozač “audija” nije stao na znak “stop”  nakon čega je  uletio u “makazice”.

– Na taj znak, na koji se mora stati, kako bi se propustili vozači iz pravca Gradiške. Moguće da žena koja je upravljala Audijem to nije znala. Uglavnom, tu se u jednom trenutku  zaustavio bijeli kombi. Počela ga je zaobilaziti i u tom trenutku direktno udarila u Fiestu koja je dolazila iz suprotnog pravca. Nju i dijete spasili su zračni jastuci  – kaže očevidac nesreće za Infoprijedor.ba.

Po navodima ovog izvora vozač trećeg vozila, koje se kretalo iza Fieste se očito uplašila kad je vidjela nezgodu, tako da je zakačila za jedno od vozila i sletjela na nasip pored puta.

foto: Ibro