NOVI GRAD: VIŠE OD 500 DOTRAJALIH BANDERA ZAMIJENJENO BETONSKIM STUBOVIMA

0
589

Više od 500 dotrajalih bandera na području Novog Grada zamijenjeno je betonskim stubovima. Riječ je o drugoj fazi radova na projektu modernizacije elektromreže u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima RS.

Nakon završetka radova kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom imaće  oko 1.200 stanovnika.

– I to na na području Urija, unske obale, Buljuka, Blagaja, dijelova naselja Mala Krupska Rujiška i Jablanica. Obuhvaćeni su radovi na niskonaponskoj mreži u dužini od  20 kilometara. – objašnjava Predrag Klincov, portparol “Elektrokrajine”.

Za dalje je planirana rekonstrulcija kompletnog trafo područja u Novom Gradu. To bi radnicima lokalne “Elektrodistribucije” olakšalo rad na terenu.

– Imaćemo manje kvarova na tim trafo područjima. U sljedećoj fazi će se izmjestiti mjerna mjesta, imaćemo daljinsko očitavanje, tako da će naši radnici imati puno manje posla.- kaže Igor Cvetojević, tehnički rukovodilac “Elektrodistibucije”Novi Grad.

Inače na području Novog Grada predviđena je rekonstrukcija šest srednjenaponskih dalekovoda i 23 niskonaponske mreže. Vrijednost tih radova je oko 1.200.000 maraka.