PRIJEDORČANIN UPISAO TREĆI FAKULTET, A BEZ STALNOG POSLA

0
4707

Slaven Trebovac (42) iz Prijedora završio je Filozofski i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Intezivno piše poeziju za šta je dobio nekoliko nagrada među kojim mu je najdraža ona za ljepotu poezije u svijetu.

Nagradu je dobio u Bukureštu na Svjetskom prvenstvu poezije. Pjesma „Mladima i budnima„ ušla je u Svjetsku antologiju poezije.

– Drago mi je da sam predstavljao svoju zemlju i da je odjek ovakvih emocija i doživljaj svijeta sa ovih prostora prenesen tamo – priča Trebovac koji se može pohvaliti i glumačkom karijerom.

Tu je uloga u filmu „Falsifikator“, predstavi „Skela“, potom Čehovljevom „Galebu“  u kojem je  za ulogu Dorna dobio nagradu za glumu. Igrao je i u filmovima za djecu.

– Radio sam filmove sa Zoranom Radonjićem, a to su “Ruke”, “Duboko u šumi”, “Otmica”. Bilo mi je zadovoljstvo da tim “malim ljudima” budem od neke koristi. Filmovi su prikazani na nekim festivalima, uglavnom u revijalnom dijelu – dodaje Trebovac koji je upisao i treći Faklutet, fiziterapiju. Nažalost i pored zavidnog znanja, uspjeha u svijetu poezije i glume još nije našao stalno radno mjesto, a povremeno je angažovan u Gimnaziji i Muzičkoj školi „Savo Balaban“.