“RUDAR” PORAŽEN OD “KOZARE”

0
568

 Na Gradskom stadionu u Gradišci, u utakmici 14. kola I Lige Republike Srpske, “rudari” su izgubili od domaćina Kozare rezultatom 2-1 (strelci: 36. min. Zekanović P. AG, 70. min. Glišić D., 58. min. Pekija N. za “rudar”)

Od samog početka igra se otvoreno na obe strane. Već u drugoj minuti pokušava “Kozara” preko  Popovića, ali lopta nakon njegovog šuta odlazi preko gola. Nekoliko minuta kasnije pokušava Glišić iz šesnaesterca da uputi šut, ali odbrana Rudara blokira njegov udarac. Igra se između dva šesnaesterca, bez kalkulacija, dinamično na obe strane, s tim što su fudbaleri Kozare češće napadali gol Prijedorčana.

U 15. minuti odlično po desnoj strani prolazi Gavrić, centrira, ali Novaković između dvojice Prijedorčana ne uspijeva zahvatiti loptu. U 23. minuti slobodni udarac izvodi Popović, stvara se gužva u šesnaestercu Rudara, ali odbrana gostiju otklanja opasanost. U 27. minuti pokušaj “rudara” preko Savanovića, ali je Modić na mjestu.

U 36. minuti, odličan prodor po desnoj strani Gavrića, dolazi do ivice šesnaesterca i šutira ka golu, u šut uklizava Zekanović i lopta se od njega odbija u gol Rudara za vođstvo Kozare od 1-0. Nastavlja se sa dinamičnom igrom na obe strane ali bez većih šansi i na poluvrijeme se odlazi vođstvom Kozare od 1-0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Popović odlično pronalazi Novakovića, ali je ovaj neprecizan i lopta odlazi pored Hamzabegovićevog gola. Pokušava Glišić par minuta kasnije, ali je i on neprecizan. Na drugoj strani uzvraća Burazor, ali njegov šut po sredini gola Modić lako zaustavlja.

U 58. minuti brza kontra gostiju, lopta dolazi do Pekije koji postiže gol za izjednačenje. Iako gosti kreću agresivnije prema golu Kozare, fudbaleri Kozare vješto zaustavljaju sve napade i uzvraćaju na drugoj strani.

U 70. minuti izborio se sa odbranom Rudara, Glišić i nedaleko od korner zastavice, šutira iz gotovo nemoguće pozicije, Hamzabegović se baca svom dužinom, ali ne uspijeva zaustaviti loptu koja završava u mreži za vođstvo Kozara od 2-1. Šansu da potpuno okonča neizvjestost propušta Kukić u 82. minuti kada izlazi sam pred Hamzabegovića ali ovaj u posljednji treenutak interveniše.

U 87. minuti sudija Drinić pokazuje drugi žuti karton Kukiću i od tog trenutka Kozara igra sa  igračem manje. Ne uspijevaju Prijedorčani da ugroze Modićev gol u tih par minuta i utakmica završava zasluženom pobjedom fudbalera Kozare, kojom su se učvrstili na trećem mjestu prvenstvene tabele.

Ovo je posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva u I ligi Republike Srpske, koje se nastavlja na proljeće 2020. godine utakmicama 15. kola.

FK “Kozara” – FK “Rudar-Prijedor” 2:1 (1:0)

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Bubić Ž., Babić N., Raspudić B., Petković V., Glišić D. (d 88. min. Lolić D.), Novaković M. (od 65. Kukić M.), Kukavica A., Gavrić N., Batar B., Popović A. (od 65. min. Jandrić S.), trener Žerić N., nisu igrali: Bradić D., Hamzić A., Milić D., Đurić L.

FK Rudar (Prijedor): Hamzabegović M., Matović N.,Milović Đ., Petrović N., Pekija N., Savanović M., Burazor B. (Šikanjić M.), Kalesić D. (od 78. Maksimović S.), Jaćimović O., Dojčinović S. (od 59. Pavlović A.), Zekanović P., trener Janković I., nisu igrali:  Petrović N., Petrović O., Marmat D., Marić N.

izvor: FK Kozara