LIDA: “MASAŽA JE JEDAN OD NAJSTARIJIH OBLIKA LIJEČENJA”

0
1845

Alida Lida Kovačević, fizioterapeut čije ime stoji iza nedavno otvorenog Holističkog centra „Mandala“, podsjeća na činjenicu da je masaža jedan od najstarijih oblika liječenja.

– Svaki dan primjenjujemo masažu. Nekad je to nesvjesno češkanje po glavi, nekad trljanje mjesta koje nas boli. Sve je to masaža. Ona profesionalna je nešto drugo. Primjenjuje se kad želimo da se “obezbolimo”, da se relaksiramo, ako želimo da uspostavimo jedan bolji protok energije. – kaže Lida i napominje da se masažom uspostavlja i bolje funkcionisanje i drugih organa, a ne samo lokomotornog aparata. Gdje se tijelo dovodi u jedan balans.

– To su druge vrste masaža, one energetske, ali i neke istočnjačke tehnike, poput „tui na“ masaže kojom praktično „pospremamo“ organizam. Ova masaža uskoro će biti dostupna i u ovom Holističkom  centru. – najavljuje Lida.

Primjećuje i da su se kontakti među ljudima izgubili, da jako malo ima zagrljaja, pozdrava kroz stisak ruke…

– Nažalost pozdravljamo se najčešće preko telefona, poruka, mejlova… i raduje me priča koju sam ovih dana čula od jedne svoje prijateljice da se djeca jednog prvog banjalučkog  razreda jedne osnovne škole na časovima uče upravo tim vrijednostima. Znači vraća se polako ta toplota ljudskog dodira… Masirajte jedni druge kod kuće, biće Vam fino – poručuje Lida.

Holistički centar „Mandala“ nalazi se na samom ulazu u Stari Grad u ulici Ahmeta Babića na broju 11.

U prelijepom ambijentu, s puno mirisa, eteričnih ulja, lijepog i ugodnog razgovora. I Vi možete dobiti svoj termin koji je potrebno zakazati na broj telefona 065 768 326.