“RUDARI” PROTIV “RADNIKA” ZA POLUFINALE KUPA RS

0
526

Na Gradski stadionu u Prijedoru u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske stiže prijemijerligaš “Radnik” iz Bijeljine.

-Utakmica protiv Radnika nam dolazi u ne baš najboljem trenutku i raspoloženju, poslije prvenstvenog susreta u Gradišci protiv Kozare koji smo izgubili. Ima dosta aspekata koji su uticali na rezultat, a jedan od glavnih je sigurno lošije izdanje našeg tima, generalno cijele ekipe. Ali i u takvom odnosu snaga na terenu može se vidjeti i u video prilogu, stvarno smo dobili dva gola koja nisu plod akcija već čisto teške slučajnosti i gdje nam je totalno sreća okrenula leđa. Međutim, gledaju se samo bodovi, sutradan te niko ne pita da li je gol postignut na ovakav ili onakav način – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora na današnjoj konferenciji za novinare.

Trener “Rudara” se okrenuo i na raspored igranja utakmica u Kupu.

– U Kupu Republike Srpske nemamo sreće ni što se tiče žrijeba. Sve što je najkvalitetnije igra protiv nas, bio je banjalučki “Borac” u prethodnoj rundi, sad dolazi “Radnik”. Bijeljinci su promijenili trenera, dolaze u najjačem sastavu u Prijedor i apsolutno su izraziti favoriti, kako na papiru, tako i po odnosu snaga. Međutim mi ćemo se maksiamlno založiti, pokušati na sve moguće načine da odigramo što kvalitetniju utakmicu i da se što bolje suprostavimo, i uz malo sportske sreće da prođemo u polufinale što bi bio uspjeh u ovom trenutku. Neće biti nimalo lako. Međutim, mi ćemo da što bolje odigramo ovu utakmicu, da pokušamo da iznenadimo rivala i odemo u polufinale – jasan je Janković.

Optimista je i ofanzivac “Rudara” Mihajlo Savanović.

-Što se tiče Kup utakmica i Radnika kao rivala, svjedoci smo da je bijeljinski tim u vrhu fudbala BiH već nekoliko godina unazad, ekipa protiv koje se ni veliki klubovi nisu naigrali mnogo. Igramo kod kuće i mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum i odigrati  najbolje što znamo i umijemo na terenu, da pokušamo da se iskupimo za nesrećni poraz od Kozare u Gradišci.