DODIK NA SJEDNICI GO SNSD PRIJEDOR: „OVDJE SAM DOŠAO DA SLUŠAM NJIH I DA KREIRAMO ZAJEDNIČKE POLITIKE“

0
666

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a u Prijedoru je danas prisustvovao sjednici Gradskog odbora ove stranke. Kaže da je to dio planiranih aktivnosti rukovodstva SNSD-a tokom kojih se razgovora o onom što su činili u prošlosti i šta planiraju da urade

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a

– Naša  odgovornost je najveća u Republici Srpskoj. I mi od te odgovornosti ne bježimo i u mnogim lokalnim zajednicama vodimo dominantnu politiku- istakao je Dodik i dodao „da se politike koje su usvojili na Glavnom odboru prije nekoliko mjeseci već reflektuju u raznim procedurama“. 

– Mogli  ste da vidite i raspravu o povećanju plata, izmjene zakonskih propisa. Moram reći da smo to inicirali prije mjesec i po dana u našim stranačkim organima i cijenili da je politika povećanja plata najvažnija stvar kojom ćemo se baviti u narednom vremenu – rekao je Dodik i dodao da će SNSD-ova politika zajedno s koalicionim partnerima Republici Srpskoj u idućoj godini obezbijediti  preko milijardu  maraka različitih investicija.

Po njegovim riječima vrlo brzo biće sačinjen i spisak pojedinačnih investicija. Dodao je i da je kružni tok  koji se pravi na ulazu u Prijedor investicija RS-a, Direkcije za puteve. Kaže da je u Prijedoru i kako  bi sa gradskom organizacijom SNSD-a sagledao aktuelnu situaciju.

-Prijedor je specifična i veoma važna sredina za SNSD. Imajući u vidu da je naš koalicioni partner ovdje dugo godina u formi gradonačelnika imao vlast, ovdašnji SNSD je upravo ono što želimo od svake organizacije da učinimo, da ona bude odgovorna za svoju sredinu. I ja sam ovdje došao da slušam njih i da kreiramo zajedničke politike koje bi mogli da provodimo u narednom vremenu. I da to učinimo na dobrobit ovog grada. Ovaj grad je jedan od strateški najvažnijih gradova u RS i mi želimo da se ovdje osjeti sva dobra politika koju smo vodili i mi i naši koalicioni partneri u prošlosti a tek koju ćemo voditi u nekoj budućnosti – istakao je Dodik.

On je u Prijedoru naglasio da Prijedor ima mlade kadrove iz SNSD-a čije vrijeme tek dolazi.

– Sada smo u poziciji da razgovaramo o popuni određenih mjesta u  Savjetu ministara. I Prijedor je jedna od organizacija koju ćemo uzeti u razmatranje nakon što sjednemo s Tegeltijom i koalicionim partnerima. Učinićemo sve da Prijedor bude vidljiv. I to što niko nije ministar ne znači da smo zaobišli ili zaobilazimo Prijedor – istakao je Dodik uvjeren da će neko od kadrova iz Prijedora u narednom vremenu biti na važnim pozicijama u Republici Srpskoj.