MAGIJA NA LEDU ODUŠEVILA PRIJEDORČANE (FOTO)

0
549

U prepunoj sali Dvorane „Mladost“ sinoć je je nastupio internacionalni cirkus na ledu „Grand“.  U veličanstvenom  programu učestvovalo je više od 40 umjetnika, koji su nevjerovatnim akrobacijama, tačkama na trapezu, igrom i plesom na ledu  pobrali burne aplauze  prijedorske publike.

– Cirkus na ledu je velika magija. I zadužen za to da se i odrasli ponovno vrate u svijet djetinjstva- rekao je Monja, koji u „Grandu“ ima spektakulranu ulogu klovna. Publika je ovacijama nagradila nastup balerine Nastje koja kaže da je lutka i magična figura koja sve prisutne vodi kroz predstavu.

-U cirkusu radim tek godinu dana, jer sam po zanimanju balerina – otkrila je Nastja. Magičnu predstavu na ledu u Prijedor je dovela „Queen estrada“ koja turneju „Granda“ organizuje po cijeloj Bosni i Hercegovini. U Prijedoru se, kao i u ostalim gradovima gdje je cirkus na ledu gostovao, po riječima Zorana Đurića tražila karta više.

-Bili smo u Jajcu, bila je puna hala. U Sarajevu je bilo više od sedam hiljada ljudi. I to je pokazatelj da publika ovo voli. Nakon BiH i gostovanja u još nekoliko gradova, idemo i u Hrvatsku. Program je izuzetno zanimljiv, jer ima svega, od klovna do akrobacija koje oduševaljavaju publiku. – dodao je Đurić.

Cirkus na ledu „Grand“ do sada je nastupio pred više od 200 miliona gledalaca širom svijeta. Cirkus je osnovan 1989. godine i dobitnik je UNICEF-ove nagrade za razvoj cirkusne umjetnosti. Ulaz na predstavu „Grand“ cirkusa u Prijedoru je bio besplatan i poklon Grada Prijedorčanima.

više fotografija pogledajte OVDJE!