SESTRE SABLJIĆ ZAHVALJUJUĆI „OPTIMISTIMA“ DOBILE STRUJU I HRANU

0
1806

Stana (70) i njena starija sestra Stojanka, mještanke Pejića konačno više neće biti gladne. I to zahvaljujući UG „Optimisti“ čiji je predsjednik Zijad Ćanić danas izmirio i njihov dug za struju, oko 500 maraka. Tako da je konačno nakon tri godine bez struje u trošnoj kući Sabljićki konačno zasijala sijalica.

Sestrama koje nemaju nikakvih primanja, ličnih dokumenata, koje nemaju ni zdravstenog osiguranja, „Optimisti“ u čijem sastavu djeluje i javna kuhinja koja hrani preko 230 korisnika, su donijeli i pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. Jedno vrijeme neće biti gladne, a paketima su se obradovale kao mala djeca, jer toliko hrane na jednom mjestu odavno nisu vidjele. A za sitne troškove dobile su i 50 maraka. Čanić kaže da ga je dolazak u kuću sestara Sabljić koje žive jako teško potresao.

-Ogorčen sam i umalo nisam zaplakao nad njihovom sudbinom. Imali su  876 maraka duga. Uspjeli smo da skinemo kamatu i uplatili smo dug od 500 maraka. Tako da im je struja danas uključena, nakon pune tri godine. Odnijeli smo hranu i potrepštine za higijenu. To su veliki paketi i vjerujem da neće biti gladne u narednih mjesec dana. I narednog mjeseca odnijećemo im isto sledovanje – kaže Ćanić i dodaje da su i one od juče na spisku korisnika Centra za socijalni rad, što znači da će od „Optimista „ mjesečno imati i paket hrane.

U akciju pomoći  uključili su se i Slobodni vozači ? Prijedor (Free Ridersi ?). Hari Avdagić predstavnik Slobodnih vozača zamolio je ljude dobre volje da pomognu ovim sestrama.

-Politika Slobodnih vozača je pomaganje pa tek onda vozanje na motorima. U posljednjih desetak dana na terenu smo bili četiri puta, pomogli migrantima u Bihaću, malom Deji u Donjim  Agićima, obišli smo jednu porodicu u Zecovima i ove bake ovdje – rekao je Avdagić.

Na darovima od srca zahvalila se Stana Sabljić i blagosiljala one koji su ih posjetili.

– Bog vam dao što ste nas posjetili. Da nekako preživimo. Fala vam što ste nas posjetili – ponavljala je starica koja je zbog porodične situacije ostala neudata. 

Isto kao i njena starija sestra Stojanka. Sestre imaju i brata Nedeljka, 70 godišnjaka koji po siromaštvu dijeli njihovu sudbinu i koji sa 70 maraka boračkog dodatka ne može da im pomogne.