MAĐARI OČITALI LEKCIJU URIJAŠIMA

0
671

Predpioniri FK “Radnik Urije” u svojoj mini turneji danas su odigrali prijateljsku utakmicu u Segedinu (Mađarska). Protivnik im je bila ekipa vršnjaka Szeged Csanad Grosics Akademie. Inače ova akademija nosi ime po legendarnom golmanu Grosicsu koji je branio za reprezentaciju Mađarske zajedno sa Puškašem.

Ovaj Klub, inače član Druge Mađarske lige posjeduje fantastičan Sportski centar kojem bi pozavidjeli i mnogi naši Premijerligaši u šta smo se uvjerili tokom ovog boravka.

predpioniri “Radnik-Urije”

Ekipa domaćina kojoj je u goste došao “Radnik – Urije” bila je učesnik ovogodišnjeg “Trofea Urije-Prijedor 2019” čime je započela saradnja ova dva kluba. FK “Radnik-Urije” godinama praktikuje nakon završetka takmičenja u ligi RS odigravanje jakih prijateljskih mečeva protiv renomiranih klubova iz zemlje i regiona u kojima je rezultat u drugom planu a cilj im je da djeca steknu međunarodno iskustvo a isto tako da vide i uslove u kojima njihovi sportski prijatelji rade. Domaćini su ih srdačno dočekali i ugostili a tokom cjelodnevnog druženja i utakmica razgovaralo se i o budućim akcijama i planovima ova dva kluba.

FK “Radnik-Urije”

Zajedno s mladim Urijašima, koji su danas izgubili 11:3 od domaćina, na ovo gostovanje su doputovali pioniri i kadeti FK “Krupa” iz Krupe na Vrbasu s kim već tri godine “Radnik-Urije” uspješno sarađuje.

pioniri “Krupe”

Pionirska selekcija “Krupe” poražena je od vršnjaka domaćina rezultatom 6:0, dok su jedini triumf u ovom tromeču ostvarili kadeti “Krupe” koji su slavili rezultatom 3:5.

kadeti “Krupe”

Nakon današnjih utakmica u Mađarskoj “Urijaše” i “Krupljane” sutra očekuje tromeč protiv Srbijanskog prvoligaša Spartaka iz Subotice koji je takođe gostovao u Prijedoru.

Cjelokupna ekspedicija od 59 članova, koju predvodi predsjednik Kluba Slaviša Kralj, smještena je u Subotici.

Album fotografija možete pogledati OVDJE!