SUTRA PREMIJERNO “ŠOVINISTIČKA FARSA”

0
243

U gradskom Pozorištu sutra će premijerno biti igrana predstava “Šovinistička farsa”, po tekstu Radoslava Pavlovića i u režiji glumca i reditelja Željka Kasapa, najavljeno je danas na press konferenciji u Pozorištu. Kasap je rekao da je riječ o predstavi koja je igrana do sad mnogo puta, čak i na Brodveju.

Željko Kasap

– Bio je to šovinizam umotan u celofan i niko se javno nije usudio otvoriti tu Pandorinu kutiju. Svi su se tom smijali, a poslije nekoliko godina došlo je do rata, pa smo se svi pitali zašto nam je to trebalo – izjavio je Kasap novinarima i dodao da je pomjerio vrijeme teksta.

– Zadržani su svi komični elementi koje farsa ima, ali imamo i dramske momente. Ova farsa biće jasnija od one od prije 33 godine- najavio je danas Kasap.

Dean Batoz u “Šovinstičkoj farsi” igra Srbina Slobodana Mihajlovića, kojeg je daleke 1986, u režiji Egona Savina, igrao Josif Tatić. Kaže da riječ o ulozi koja glumcu, iako je spakovana u jedan ram, mnogo dozvoljava.

Dean Batoz

– Mladima će to biti istorijski čas, stariji će doći da vide kako smo mi to napravili. Naravno, biće mnogo smijeha, a kad izađate iz sale, zamislićete se- rekao je Batoz.

Osim Kasapa i Batoza, u predstavi igraju i Siniša Vučićević, Dubravko Vukadinović i Marijana Santrač. Po riječima Zorana Baroša, direktora Pozorišta, odmah nakon ove predstave, druge premijerne u 66 pozorišnoj sezoni, slijedi priprema praznične predstave za djecu koju će po tekstu Muhidina Šarića režirati Željko Kasap.

Premijerno izvođenje “Šovinstičke farse” počinje sutra u 20 časova. Ulaznica košta sedam maraka, a repriza premijere koja će biti igrana u subotu pet maraka.