Ozbiljan kandidat za Savjet ministara iz prijedorske regije

0
915

Na sjednici Predstavničkog doma PBiH u srijedu Zoran Tegeltija (SNSD) biće potvrđen za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Nakon potvrde, Tegeltija će u narednih desetak dana održati sastanke sa koalicionim partnerima na nivou BiH i RS i predložiti imena novih ministara u Savjetu ministara BiH. Prema ranijem dogovoru lidera SNSD, HDZ i SDA, Srpskoj je pripalo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo komunikacija i transporta i Ministarstvo izbeglica i raseljenih lica. Pored tri ministarska, Srpska je dobila i tri zamenička mesta i to u Ministarstvu odbrane, Ministarstvu bezbednosti i Ministarstvu civilnih poslova.

Kako je “Novostima” potvrđeno iz više izvora iz SNSD, ova stranka daće sve ministre iz RS. Staša Košarac, aktuelni šef Kluba poslanika SNSD u PBiH, biće novi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Za Ministarstvo komunikacija i transporta BiH najozbiljniji kandidat je poslanik u PBiH Vojin Mitrović, mada izvori iz SNSD kažu da je vrlo moguće da to mjesto dobije SNSD iz prijedorske regije.

– Ozbiljan kandidat pored Mitrovića za ministra je i Dražen Vrhovac, poslanik u NS RS, koji dolazi iz Prijedora – kažu izvori iz SNSD.