„Prijedorputevi“ započeli pregovore s kineskom kompanijom oko proizvodnje asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor

0
2215

Za izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor u Kamičanima se na sredini trase nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove, i „Prijedorputevi“ su započeli pregovore s kineskom kompanijom „China Shandong International Economik“ u vezi proizvodnje asfalta.

Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor „Fortis grupe“, u čijem sastavu posluju „Prijedorputevi“ ad i dodao da se ugradnja asfalta očekuje tokom 2022. i 2023. godine.

asvaltna baza: arhivski snimak

On je dodao da do kraja godine očekuje i papire o koncesiji za korištenje kamena iz kamenoloma na Drenovači za potrebe izgradnje auto-puta Prijedor Banjaluka. -„Japra“ iz Novog Grada, takođe članica „Fotis grupe“,  dobila je saglasnot za otvaranje kamenoloma na Drenovači za potrebe izgradnje auto puta Prijedor-Banjaluka.

Pregovori su okončani, dobili smo saglasnost o koncesiji i sad čekamo samo papire – rekao je Čorokalo i naglasio da će za Grad Prijedor to sigurno značiti i pristojan prihod u budžetu.