SELMA BUDIMLIĆ OSVOJILA BRONZU NA NOVEMBARSKOM KAMPU FIZIKE

0
634

Selma Budimlić, učenica trećeg razreda Gimanzije „Sveti Sava“, osvojila je treće mjesto na „Novembarskom kampu fizike“ koji je krajem prošlog mjeseca održan u Sarajevu. I to u konkurenciji 120 učenika koji su bili raspoređeni u šest grupa, u zavisnosti od interesovanja.

Naša Selma bila je u grupi „D-„ ili predolimpijskoj grupi. Bilo je predavanja iz teorijske fizike, potom eksperimenata iz laserske fizike i optike. Na kraju dana radili su i testove kojim su pokazivali svoje cjelokupno znanje iz fizike.

– U svoj grad vratila sam se s bronzanom medaljom – priča Selma kojoj je fizika ljubav od prvog razreda Gimnazije.

Tada se uključila u dodatnu sekciju fizike koju vodi profesor Saša Komšić.

– Moj profesor Saša Komšić i ranije moja profesorica Milka Jeftenić su mi usadili znanje koje i danas imam. Zahvaljujući njima zavoljela sam fiziku- kaže uz srdačan osmijeh Selma na čiji je uspjeh posebno ponosan profesor Saša.

Ističe da je Selma učesnik brojnih takmičenja iz fizike i talentovan mlad fizičar.

– Selmina sestra Hana prošle godine je završila Gimnaziju. I ona je imala odlične rezultate iz fizike a danas je odličan student Elektrotehničkog fakulteta u  Sarajevu – ističe profesor Komšić.

Na Selmin uspjeh ponosni su i u njenoj školi. Veljko Janjetović, direktor Gimnazije, kaže da su pružili podršku svojoj učenici, na način da su pokrili finansijske troškove odlaska u kamp. Nisu iznenađeni što ih je obradovala medaljom.

Veljko Janjetović, direktor Gimnazije

– Za nas koji je poznajemo mogu reći da smo to i očekivali – kaže Janjetović i naglašava da će Gimnazija, inače prepoznatljiva kao rasadnik talentovane djece, uvijek pomagati svoje učenike kako bi odlaskom na takmičanja pokazali šta znaju.