ODRŽAN TRADICIONALNI POLUGODIŠNJI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE

0
730

Tradicionalni polugodišnji koncert učenika Muzičke škole “Savo Balaban” održan je sinoć u gradskom  Pozorištu.
Aljoša Novaković, direktor Muzičke  škole, rekao je da su učenici ove škole ostvarili značajne uspjehe u protekloj školskoj godini i učestvovali na mnogim takmičenjima u zemlji, regionu i Evropi,  s kojih su u Prijedor donijeli nagrade i osvojena prva mjesta. 

Aljoša Novaković, direktor Muzičke škole “Savo Balaban”

– Sve ove uspjehe pravimo i pravićemo iako nemamo koncertnu salu koja nam je prijeko potrebna i koja je potrebna kulturi, ovom gradu i učenicima. Ni ovo ne bismo mogli ostvariti bez velike pomoći Gradske uprave-  rekao je Novaković u obraćanju gostima.

Na polugodišnjem koncertu predstavljeni su svi odsjeci  Muzičke škole, a u 14 tačaka  zastupljeni su bili klavir, gitara, harmonika, klarinet, flauta, violina, violončelo i solo pjevanje. Nastupili su i kamerni sastavi, orkestri gudača, gitara i harmonika, te horovi srednje i osnovne škole.

Nakon ovog tradicionalnog koncerta slijede pripreme za školsko takmičenje krajem februara ili početkom marta naredne godine. Prioritet  je priprema za republičko takmičenje muzičkih škola  koje će  biti održano  u Banjaluci 26. i 27. marta. Muzička škola ima 386 učenika.

foto: Igor Jauz

Više fotografija s ovog događaja možete vidjeti OVDJE!