U zoni „Celpaka“ položen kamen temeljac za „CNC Power“

0
628

U industrijskoj zoni „Celpaka“ danas su Sabahudin Islamoski, investitor i  Milenko Đaković, gradonačlenik Prijedora,  položili kamen temeljac za izgradnju objekta za pogon mašinske obrade metala „CNC Power“.

Prema riječima Islamoskog u prvoj fazi radova biće izgrađen pogon površine 800 kvadrata, a u drugoj oko 1500. Vrijednost prve faze radova iznosi oko 750.000 maraka i u novom pogunu planirano je zapošljavnje 20 radnika.

– Novi pogon biće na parceli površine od oko  5.200 metara kvadratnih. To zemljište smo po vrlo povoljnoj cijeni kupili od gradske uprave s tim da imamo obavezu da zapošljavamo nove radnike – rekao je Islamoski.

Gradnjom novog objekta, trećeg u ovoj godini za kojeg je položen temelj u zoni „Celpaka“,  zadovoljan je i gradonačelnik Milenko Đaković. Naglašava da je u ovom slučaju riječ o perspektivnoj firmi za mašinsku obradu metala.

– Postavljanjem kamena temeljca u „Celpaku“ još više se približavamo popuni industrijske zone – rekao je Đaković i dodao da izgradnju novih objekata, kao jedne cjeline industrijske zone, prati i odgovarajuća infrastruktura.

Firma „CNC Power“ svoje proizvode plasiraće većinom na ino tržišta, posebno zemlje EU.