NJEGOVO HRABRO SRCE NIJE MOGLO VIŠE – Mladen Pauković Pauk izgubio bitku za život

0
1063

Mladen Pauković Pauk preminuo je u svojoj 29. godinu u prijedorskoj bolnici. Nije uspio da pobijedi teško kožno oboljenje buloznu epidermolizu koja se proširila na grlo zbog čega posljednjih mjeseci nije mogao ni jesti, ni piti.

Ipak hrabro se borio i do posljednjeg trenutka vjerovao da će se negdje u svijetu pojaviti bar jedno mjesto gdje za njega ima lijeka. Koračao je naš Mladen s onim svojim toplim i punim nade očima kroz život. I nikom se nikad nije žalio. Bio je sretan kad je završio fakultet, pa školu za WEB dizajn i na kraju kad je dobio posao u jednoj igraonici.

Sretan i presretan što može da pomogne svojim najbližim. No, bolest od koje je bolovao od rođenja je bila neumoljiva. Napredovala je brže od Mladenovih snova i bila brža od svih Mladenovih sugrađana koji su željeli da mu pomognu da pronađe to neko mjesto i lijek.

Od života nije tražio mnogo, samo to što je zdravima normalno. Nažalost i na veliku tugu nije uspio.

– Dragi prijatelji, tužnim srcem javljamo da je naš Mlađo izgubio najveću životnu bitku. Do samog kraja je bio pravi borac. Roditelji se zahvaljuju na pomoći i podršci i mole da se sve humanitarne akcije zaustave, objavljeno je sinoć na Mladenovom Facebook profilu.

Mladen Pauković biće sahranjen sutra.