PRVI KUGLAŠKI INTERNACIONALNI TURNIR U PRIJEDORU

0
435

Kuglaški klub „Rudar-Prijedor“ u subotu 11. janura, s početkom u 10 časova organizuje super finale Prvog internacionalnog turnira „Prijedor Open 2019“.

– Na ovogodišnjem turniru u finalu, u muškoj konkurenciji učestvuje 16 najbojih kuglaša, dok su u ženskom četiri najbolje kuglašice. Svi se bore za trofej. S tim da će u muško super finale ući osam takmičara – rekao je Goran Predojević, predsjednik kuglaškog kluba „Rudar- Prijedor“.  

On se zahvalio svim učesnicima ovog takmičenja, jer je to prvi ovakav turnir u BIH.

– Mi smo se odmah odlučili da to bude ovakav turnir. Prijave su slobodne, a kuglaški klub organizuje adekvatne nagrade. S tim da učešće nije besplatno. Prvi nastup je sedam evra, popravni pet eura, a za žene prvi nastup pet evra, a popravani tri. U principu sve uplate idu u nagradni fond – rekao je Predojević koji se zahvalio i Gradu Prijedoru koji im je kuglanu ustupio na korištenje.

Predojević je pozvao Prijedorčane da dolaksom podrže takmičare, ali i da da iskoriste pogodnosti koje nudi kuglana koja će po njegovim riječima raditi svakodnevno, u popodnevnim terminima. Pobjednik turnira „Prijedor Open 2019“ dobiće uz pehar i novačnu nagradu od 300 evra, drugoplasirani 200 a treće 100 evra i tako redom…

– Ono što nas raduje da će u subotu ovdje biti mnogo kuglaša iz Slovenije, Hrvatske, nešto manje iz Srbije, iz BH su gotovo svi klubovi, a ima ih 24, poslali takmičare, a i iz Makedonije danas dolazi „Pelister“.

– Zato sam siguran da će biti odličnih rezulata. Ovaj put nismo zvali najbolje igrače na svijetu, što mnogi rade, nego smo se odlučili da pozovemo dva igrača koji imaju najviše nastupa na turnirima. Jedan od njih trebao bi biti Jovan Kerečki iz kuglaškog kluba „Crvena zvezda“ – rekao je Predojević i dodao da kvalifkacije traju da petka.

Kapiten „Rudar Prijedora“ Siniša Miljatović trenutno je po Predojevićem riječima na 12. mjestu i on se kvalifikovao u finale, tako da Rudar ima svog predstavnika u finalu „Prijedor open 2019“.