U akciji „Lavirint“ uhapšeni Senad i Saša

0
570

U akciji PU Prijedor, kodnog naziva „Lavirinit“, usmjerenoj ka rasvjetljavanju krivičnih djela teška krađa i krađa koje su počinjene u prošloj godini, početkom ove uhapšeni su Senad K. i Saša L. obojica iz Prijedora. Hapšenje je uslijedilo zbog postojanja osnova sumnje da su zajedno u vremenu od 24. novembra do 27. decembra prošle godine počinili pet krivičnih djela, provala i teških krađa i krađa u porodične kuće u privatnom vlasništvu.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičeni u naprijed navedenom vremenskom periodu, zajedno nasilno i neovlašteno ulazili u zaključane i nezaključane objekte, odakle su uzimali novac i nakit – rečeno  je u PU Prijedor.

Zlatni i srebrni nakit, ova dvojica, su nakon krađa prodavali, a materijalna šteta pričinjena vlasnicima kuća iznosi oko 8.000 maraka.

Iz PU Prijedor dodaju “da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica S.K. i S.L. biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.“ Senad K. i Saša L. od ranije su poznati policiji po sličnoim krivičnim djelima.