S PUŠKAMA ULAZILI U UGOSTITELJSKE OBJEKTE

0
827

Od 31. decembra prošle do 8. janaura ove godine policija je oduzela određenju količinu vojnog naoružanja čije držanje je zabranjeno, kao i vatrenog oružja za ličnu bezbjednost. Automatsku pušku od Gorana J. iz Kozarske Dubice 31. decembra prošle godine oduzeli su policijski službenici PS Kozarska Dubica.

Goran se, kako nezvanično saznajemo s puškom ušetao u ugostiteljski objekat koji se nalazi u sklopu benzinske pumpe, a tereti se za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili ekplozivnih materija.

U Kozarcu je zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo tjelesna povreda prvog januara ove godine policija od  Ahme M. iz Prijedora privremeno oduzela dva pištolja. Nezvanično saznajemo da se on prvo verbalno a potom i fizički sukobio s Amelom M. nakon čega ga je udario drškom pištolja po glavi.

foto: PU Prijedor

Dva dana kasnije u Kozarskoj Dubici prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi  Radovan Đ. iz Kozarske Dubice pronađena je i privremeno oduzeta puška M-48 i automatska puška M70 čime je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici PS Omarska u nedjelju, 5. januara u Omarskoj su, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od  Dragana V. iz Prijedora privremeno oduzeli automatsku pušku, kalašnjikov. I to zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. On je, kako saznajemo oko 20 časova i 45 minuta sa kalašnjikovim ušao u ugostitelsjki objekat u Omarskoj.

– Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružno tužilaštvu Prijedor, protiv lica biće dostavljeni izvještaji za naprijed navedena krivična djela. – navela je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.