„Dosta je sile“, bez Nebojše Vukanovića

0
237

U prepunoj Sali gradskog Pozorišta u Prijedoru večeras je održan miting poslanika opozicije u Narodnoj Skupštini RS-a pod nazivom „Dosta je sile“.

Prisutnim, a osim Prijedorčana bilo je i građana iz susjednih opština, Novog Grada i Kozarske Dubice, obratili su se narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković, Zoran Vidić i Milan Tubin. Iako je najavljen mitingu nije prisustvovao narodni poslanik Nebojša Vukanović zbog, kako je obrazloženo, obaveza koje ima u Hercegovini. Na skupu je ponovljen zahtijev o ostavci aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog kako je rečeno nasilja u NS RS.

Milan Tubin prisutne je  pozdravio kao domaćin skupa rekavši da su skupom željeli pokazati „ da su spremni ići do kraja“.

– Ova zemlja je okovana korupcijom i kriminalom i svi to dobro znamo – istakao je Tubin. Zoran Vidić, narodni poslanik u NS RS, rekao je večeras da se odaziva na ovakve skupove jer je to kako je pojasnio, posao narodnog poslanika da sasluša građane i da im prenese određene poruke.

– Vrijeme je da probudimo građane i da im kažemo da imaju alternativu u ovim mladim ljudima – rekao je Vidić.

Narodni poslanik Draško Stanivuković naglasio je da žele da govore narodu da se ovdje može živjeti drugačije, kao i da žele da istraju na ostavci ministra Lukača.

– Zbog onog šta je uradio. Dalje govorimo o lažnom dokumentu, o našem putu u NATO, koji je već potpisan i falsifikovanom dokumentu koji smo dobili u Skupštini RS-a. Protiv smo i najavljenog povećanja PDV-a, koji znači uzimanje dodatnog novca iz budžeta svakog građanina RS-a – rekao je između ostalog Stanivuković.

On je najavio da će skup 25. januara biti u Bratuncu, potom Doboju, Trebinju i na kraju opet u Banjaluci. Prisutnim su obratila i narodni poslanik Jelena Trivić koja je istakla da će se odazvati svakom pozivu građana koji je pozovu.

– Nemam čega da se stidim, nemam čega da se plašim, mogu svakog čovjeka u RS da pogledam u oči i da na ovaj način razgovoramao, jer smo u Skupštini u jednom momentu bili onemogućeni da to radimo. Smatram da je ovo bitan dio političkog života RS i tu smo da odgovorimo na sva pitanja, pa i ona nezgodna i da kažemo kako treba voditi RS, jednog dana, kada mi budemo na vlasti – rekla je Trivić.