Galić i Mazulović pobjednici Prvog internacionalnog turnira „Prijedor Open 2019“

0
150

Nemanja Galić i Kjara Mazulović, članovi zagrebačkih kuglaških klubova “Grmoščica” i “Admiral” pobjednici su Prvog internacionalnog turnira „Prijedor Open 2019“ kojeg je organizovao kuglaški klub “Rudar-Prijedor”.

U finalnom dijelu takmičenja za kuglaše nastupilo je 16 takmičara, osam ih je ušlo u super finale, a Siniša Miljatović, prijedorska nada kuglanja i kapiten prijedorskog “Rudara” zauzeo je 13 mjesto.

Na “Prijedor Openu 2019”, jedinom ovakvom takmičenju u BiH, nastupilo je 187 kuglaša iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije.

Kotizacija za takmičenje  otišla je u nagradni fond, pa su tako prva tri prvoplasirana u muškoj konkurenciji osvojila; 300, 200 odnosno 100 evra, dok su u ženskoj konkurenciji kuglašice za prva tri mjesta dobile; 110, 65 odnosno 45 evra.

Pokrovitelj kuglaškog turnira bio je Grad Prijedor koji je klubu  domaćinu i organizatoru ovog zanimljivog takmičenja ustupio na korištenje savremenu kuglanu koju će u određenim terminima ubuduće koristiti i Prijedorčani, poklonici ovog sjajnog sporta.