“Prije svega budite ljudi!”

0
330

Nakon što je nedavno na pojedinim portalima osvanula video poruka“ Biću malo vulgaran …JE.O VAS NACIONALIZAM”, čiji je autor Milan Damjanović, mladi  reper iz Prijedora, kontaktirali smo ga sa željom da vidimo šta trenutno radi i čime se bavi. Otkriva da pjesma-poruka od prije 4 godine, koja i danas izaziva lavinu komentara na društvenim mrežama, ima nastavak a za par dana izlazi i album.

– Zove se “13” zbog 13 pjesama. Inače broj 13 mi je sretan broj i dosta stvari mi se u životu dogodilo baš na taj datum. A i okvir albuma je karta, “dama”, u kartaškom svijetu broj 13, tako da se sve nekako samo od sebe složilo. Dvije pjesme sa albuma su izašle prošle godine, a sada izlazi još 11. Prvi singl “Džip i Džin” je izašao sa spotom, poslije njega drugi pod imenom “420”. Album neće izaći odjednom sav, nego svake sedmice, na isti dan, će izlaziti po jedna pjesma sa albuma – kaže Milan koji otkriva da je prije tri godine promijenio i umjetničko ime.

Sada je “Dama” i pod tim imenom se potpisuje kao autor novog albuma. Mladi Prijedorčanin trenutno živi u Minhenu. Kaže da se oženio prije tri mjeseca i da planira da i suprugu u skorije vrijeme dovede u Minhen. Ne krije da je otišao trbuhom za kruhom, jer je, kako kaže, ovdje kod nas teško živjeti od muzike.

– Trenutno se bavim elektronikom. Dolazim skoro svakog drugog mjeseca i naravno Prijedor mi uvijek fali. Ali se ne mogu požaliti i reći da mi je ovdje, u Minhenu, loše. Čak, puno je bolje nego kod nas, mada mi najteže pada kad ostavljam porodicu i prijatelje – kaže Milan.

Ima i poruku za mlade ljude.

– Neka rade onako kako oni misle da je za njih najbolje, a ne da im glave pune neki nezasiti manipulatori. I prije svega da budu ljudi. A ostalo će samo doći – kaže na kraju razgovora za Infoprijedor.ba Milan Damjanović Dama.