Trend se nastavlja, samo u jednom danu na krajiškoj ljepotici oko 1.500 posjetilaca

0
138

Nije bila rekordna, kao ona 2018. godina kada je krajišku ljepoticu Kozaru pohodilo oko 130.000 turista, ali je i ona prošla godina bila u tom rangu, jer je Nacionalni park „Kozara“ imao  više od 120.000 posjetilaca.

Sad se spremaju za zimsku sezonu, mada im vrijeme kao i u prošloj godini ne ide baš na ruku. Na Kozari trenutno nema snijega, ali mala staza u dužini od 200 metara radi već nekoliko dana.

– Napravili smo osnježavanje uz pomoć vještačkog snijega. Namijenjena je djeci i početnicima u skijanju, ali i onim koji ne mogu da odole zimskim radostima – kaže Dragan Romčević, direktor Nacionalnig parka “Kozara”.

Dodaje da su turisti prepoznali krajišku ljepoticu Kozaru kao mjesto za dobar odmor, rekreaciju, kao i vazdušnu banju i da to što nema snijega ne umanjuje interes za dolazak.

– U nedjelju je, mada je radila samo mala staza, na Kozari bilo oko 1.500 posjetilaca. Bila je puna a tako je i svih ovih dana. Vjerujem da je tom doprinio i novi putni pravac prema Podrgardcima u dužini od 20 kilometara koji je znatno olakšao dolazak turista iz tog prvca i pravca Gradiške i  Lijevče Polja – kaže Romčević.  

Veliku podršku Nacionalni park “Kozara” u ovoj zimskoj priči ima i od planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”  koji je osvijetlilo i drugu ski stazu. Ukoliko bude minusa računaju i na vještački snijeg i na dužim ski stazama.