DRAGUTIN RODIĆ JEDNOGLASNO ZA PREDSJEDNIKA GO DNS

0
909

Na vanrednoj Skupštini GO DNS-a Prijedor za predsjednika je jednoglasno izabran Dragutin Rodić. On je novinarima nakon izbora rekao “da je DNS organizacija koja je nastala u Prijedoru i koja je u sve političke pohode kretala iz Prijedora”. Rodić se danas zahvalio i Milenku Đakoviću na obavljanju funkcije predsjednika GO DNS-a.

– Bio je to dogovor nas u DNS-u, a ne ostavka ili bilo šta drugo, da pokušamo da u jednom čovjeku ne bude više funkcija – rekao je Rodić. 

Uz tri potpredsjednika GO DNS-a, a riječ je Oliveri Brdar Mirković, Dušku Iviću i Draganu Romčeviću,  Rodić će predložiti još tri, predsjednika mladih Bojana Martića, Slavicu Popović, predsjednicu Aktiva žena i Gorana Predojevića, šefa odborničkog kluba DNS u gradskom parlamentu. Po njegovom prijedlogu Zlatko Ritan biće predložen za zamjenika predsjednika, a Dragan Mamić za sekretara GO DNS.

Vanrednoj skupštini DNS Prijedor prisustvovao je i Nenad Nešić, predsjednik DNS, koji je najavio vanrednu Skupštinu DNS koja bi trebala biti održana do kraja februara. Na toj sjednici biće izabran predsjednik DNS-a u svom punom mandatu. Na novinarsko pitanje o fukcionisanju koalicije Nešić je izjavio da ona funkcioniše na BiH i na republičkom nivou.

– Rukovodeći se stavom SNSD-a da ima slobodu da na lokalnom nivou bira svoje partnere, tim stavom će se rukovoditi i DNS, da da slobodu svojim lokalnim organizacijama u RS da idu u koaliciju s onim što je za njih najbolje i što je u interesu DNS-a. To će biti i moj stav – izjavio je Nešić i dodao da Đaković ostaje predsjednik RO DNS-a Prijedor i član Predsjedništva DNS-a.

-Današnjom vanrednom Skupštinom stavljena je tačka na priče o razmiricama u DNS-u. Počeo je proces okretanja DNS prema lokalnim izborima – izjavio je Nešić.

Sjednici je prisustvovao i Marko Pavić, raniji predsjednik, DNS-ov ministar u Vladi RS Lejla Rešić, te poslanici ove stranke u NS RS.