U IME SKUPŠTINSKE VEĆINE PODNESENA INICIJATIVA ZA SMJENU PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE GRADA

0
446

Klub odbornika SNSD-a u gradskoj Skupštini zatražio je u ime skupštinske većine smjenu Ajdina Mešića, predsjednika Skupštine Grada, i izbor novog predsjednika na tu funkciju.

–Zahtijev je predat juče kao dopuna dnevnog reda. Stranka demokratske akcije više nije dio skupštinske većine, pa iz tog razloga ni Ajdin Mešić ne može ostati kao predsjednik, jer logično je da predsjednik bude iz skupštinske većine. Moram da kažem da je SDA bio dio skupštine većine sve dok gradonačenlnik nije pokušao da sakupi novu skupštinsku većinu, zbog čega je, prema informacijama kojim raspolažemo, SDA-u obećao i podršku oko inicijative za formiranjem  opštine Kozarac. Samim tim ova inicijativa je uvrštena u dnevni red naredne sjednice Skupštine Grada-, rekao je na konferenciji  za novinare Dalibor Pavlović, šef odborničkog kluba SNSD-a u gradskom parlamentu.

On nije otkrio ime kandidata za novog predsjednika Skupštine rekavši „da usaglašavju stavove i da će na 34 sjednici predložiti ime kandidata za tu funkciju“.

Pavlović je danas naglasio da “SNSD SDA-u nije htio obećati podršku za inicijativu o formiranju opštine Kozarac ni po cijenu gubitka skupštinske većine”.

-Ta inicijativa nije u skladu sa zakonom što će biti konstatovano na sjednici. Obzirom da je tako ona je za nas neprihvatljiva i klub odbornika SNSD neće je podržati u ovom trenutku-, pojasnio je Pavlović.

Sjednica skupštine Grada najavljena je za ponedjeljak 3. februar s početkom u 10 časova.