Nije usvojen dnevni red, sjednica završena!

0
165

Prvo ovogodišnje zasjedanje Skupštine grada Prijedora završeno je u rekordnih sat vremena. Zato što nije usvojen dnevni red. Protiv je bilo 26 odbornika, dok je za bio samo Ajdin Mešić, predsjednik Skupštine grada Prijedora. Inače na dnevnom redu 34. sjednice Skupštine grada trebalo je biti 11 tačka, među kojim i incijativa o osnivanju opštine Kozarac.

Nije usvojen dnevni red, ZA 1 – PROTIV 26

Tokom utvrđivanja dnevnog reda povučeno je nekoliko tačaka, većina zbog presude Okružnog suda u Prijedoru, u kojoj se Skupštini grada, nalaže da poništi rješenje, kojim je izmijenjen sastav Komisije za izbor i imenovanja. 

Iz istog razloga povučeno je i nekoliko ranije predloženih dopuna dnevnog reda, među kojim i one koje se tiču razrješenja aktuelnog i imenovanja novog predsjednika prijedorske Skupštine koje je predložio klub odbornika SNSD-a.

– Smatram da određene tačke koje su povučene treba doraditi. Neke se trebaju usaglasiti sa stanjem na terenu. I da tako upotpunjene dođu na sljedeću sjednicu – precizirao je Ajdin Mešić, predsjednik gradskog parlamanta.