Odbornici SDS-a od Šarovića traže da sankcioniše Tubina

0
782

Odbornici SDS-a u gradskom parlamentu, njih četvoro, od Mirka Šarovića, predsjednika  SDS-a, javno su danas zatražili da sankcioniše Milana Tubina, narodnog poslanika ove stranke u NS RS i predsjednika GO SDS. Tvrde da Tubin, pogotovo nakon posljednjeg incidenta i sukoba s predsjednikom BO Prijedor Zoranom Predojevićem, narušava ugled ove stranke.

– Klub odbornika SDS-a  javno upućuje poziv gospodinu Šaroviću da se oglasi povodom ovog događaja i da sankcioniše Milana Tubina, jer on svojim političkim djelovanjem samo narušava ugled stranke – istakla je Jovana Panić, šef odborničkog kluba SDS-a u Skupštini grada.

Ona smatra da  je ovo samo nastavak Tubinovog političkog obračuna sa četiri odbornika SDS-a, koji  duže vrijeme ne dijele Tubinovo mišljenje i odbijaju saradnju sa SNSD-om, koju on uporno zagovara. Slavko Švraka, odbornik SDS-a, ponovio je da ne osjeća odgovornost zbog glasanja na posljednoj sjednici, u vezi prijedloga da se inicijativa za formiranjem opštine Kozarac povuče sa dnevnog reda. Tubina je oštro kritikovao zbog posljednjeg ispada ocijenivši ga sramnim.

– U  ime svih članova SDS-a ograđujem se od njegovog ponašanja. Tubin kao narodni poslanik, trebao bi da više uvažava kategoriju Boračke organizacije. On nije imao problem sa Zoranom Predojevićem lično i ovo je napad na instituciju – ponovio je Švraka.

U Skupštini grada Prijedora djeluje pet odbornika SDS-a, od kojih je samo Radenko Stijepić lojalan predsjedniku Gradskog odbora, Milanu Tubinu.