Stigla pomoć za Inesu Vasiljević, samohranu majku petoro djece (foto i video)

0
2645

Sreća je danas pokucala na vrata Inese Vasiljević samohrane majke petoro djece iz  Ljubije. Nakon posjete bajkera, Udruženih moto klubova Grada Prijedora, muzičara, željezničara Željeznica RS, čvor Prijedor, te humanih Prijedorčana među kojim je bila Slađana Radaković, direktorica Centra „Sunce“, naredni dani ove porodice biće bar malo izvjesniji.

Na pomoći se zahvalila Inesa, majka Elme (12) i Medine (9) Selimović, Tee (8), Tea (7) i najmlađeg Lea Vasiljevića starog tek četiri i po godine.

– Ne postoje riječi kojim bi se zahvalila ovim dobrim ljudima. Njima dugujem hvala, a posebno mojoj komšinici Ankici Dimač koja je pozvala ljude da nam pomognu. Živimo jako teško, od dječijeg doplatka i u neuslovnim prostorijama. U jednu sobu sam morala skloniti drva da mi ih neko ne ukrade, a šporet na drva mi je neophodan, jer ovaj sad koji imam je  kao da ga nemam – kaže Inesa.

Inesa je dobila pakete s hranom, higijenskim potrepštinama, potom garderobu za djecu, novčanu donaciju muzičara Grada Prijedora u iznosu od 700 maraka.

U četvrtak po riječima Radovana Grujića, predstavnika Udruženih moto klubova Grada Prijedora koji su na neki način i ponijeli ovu humanu akciju stiže električni šporet, veš mašina, frižider koje će donirati humanitarci iz Beča, rodom iz prijedorske regije koji prave humanitarno veče za Inesu i njenu djecu. Uskoro će od „Šumarije“ stići i ogrevno drvo.

– Pokušaćemo da malo uredimo ovaj prostor, da ga okrečimo kako bi djeci bilo ljepše – kaže Grujić i najavljuje nove humane misije žestokih momaka mekog srca.

Draško Ivanović kaže da su željezničari, njegove kolege s Željeznica RS, pokušali da prikupe što više pomoći za ovu porodicu.

– Zbog djece, jer svako dijete je dar od Boga. Želimo da ova djeca izrastu u odgovorne mladiće i djevojke i zato smo i tu – kaže Ivanović.

Zoran Papak priča da je nakon što je čuo za tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica Inese Vasiljević zamolio svoje prijatelje da im pomognu.

– Naišao sam na humane ljude. Niko nije odbio da pomogne. Oslonio sam se na muzičare grada Prijedora koji su svesrdno pomogli ovu akciju, a pridružili su se i moji prijatelji i drugovi. Sakupili smo negdje oko 700 maraka i uručili ih porodici – kaže Papak.

Motiv da pomogne imala je i Slađana Radaković koja se lično uključila u ovu humanu misiju. Kaže ponukana sudbinom djece u „Suncu“ od kojih mnoga vrlo teško žive.

– Zato i molim ljude dobre volje da nam se pridruže i pomognu ovoj porodici – rekla je Radaković, a isti apel uputila je i mještanka Ljubije Ankica Dimač koja je ljude dobre volje i pozvala da pomognu Inesi i njenoj djeci

– Oni nažalost nisu jedini u Ljubiji kojim treba pomoć, ali raduje me da su se ljudi odazvali mojoj molbi i pomogli Inesi. Strašno mi je gledati kako teško žive, mada u Ljubiji ima još mnogo onih kojim je pomoć zaista neophodna- rekla je Dimač.

Akcija za Inesu Vasiljević, samohranu majku petoro djece, se nastavlja.