Bursać: „Zabrinjavajuće glasanje odbornika DNS i dva odbornika SDS-a u vezi s inicijativom Kozarca za opštinom“

0
815

Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor, ocijenio je danas da je Grad Prijedor u ozbiljnom problemu zbog dvije inicijative, Kozarca i Omarske, za formiranjem opština. Zabrinjavajuće je to, kako je rekao, što su  inicijativu za opštinu Kozarac, na način da su bili suzdržani, podržala dva odbornika SDS-a i odbornici DNS.

– To što su oni bili suzdržani je jako zabrinjavajuće i jako interesantno. Da budu protiv inicijative Omarščana da ide u dalju proceduru, a da su zato da procedura Kozarca živi – rekao je Bursać i dodao „da su SNSD-u jasno rekli da inicijativa Kozarca zakonski nije u redu.

U pitanju su, kako je naglasio rokovi, potpisi, to da masa stvari ne odgovara i datumski. Za razliku od inicijative za formiranjem opštine Omarska koja je po SNSD-u  zakonski ispravna.

– Ovdje želim još  jednom da podvučem. Nije u redu što su odbornici DNS–a  i dva odbornika SDS-a pustili da živi nezakonita incijativa da se Kozarac odvoji kao zasebna lokalna zajednica – rekao je Bursać.

Istu ocjenu o inicijativama dao je i Dalibor Pavlović, šef odborničkog SNSD-a u gradskom parlamentu. On je danas rekao i da klub odbornika ove stranke još uvijek čeka informaciju o utrošku 20 miliona maraka za sanaciju šteta od poplava, kao i informaciju o udvostručenom utrošku sredstava za sanaciju Osnovne škole u Rasavcima koja se s 300.000 maraka koje je dala Vlada RS popela na 600.000 maraka. 

Pavlović je ocijenio da je Prijedor postao grad nezavršenih projekata i naveo još i primjer sportske dvorane na Urijama, te nepredviđenih radova oko novog Vatrogasnog doma. Dodao je da će to biti posao za skupštinsku komisiju te se osvrnuo i na pojedine skupštinske odluke.

– Odluke koje je donosila Skupština gradonačelnik je stavio kao na švedski sto, pa bira koji mu zaključak odgovara. Takav zaključak, kao i odluku provodi, a ono što mu ne odgovara jednostavno ne želi da provede. Klub odbornika SNSD-a će zahtijevati u narednom periodu da se ti zaključci provedu i da se razjasni zašto su toliki troškovi na određenim projektima – rekao je Pavlović.

Komentarišući novinarsko pitanje vezano za incident između narodnog poslanika Milana Tubina i predsjednika Boračke organizacije Zorana Predojevića Bursać je danas rekao da ne podržava nasilje.

– To nije nikakav način komunikacije. Mislim da njih dvojica treba da budu dva ozbiljna čovjeka, koja treba da vode dvije ozbiljne organizacije u ovom gradu. Lično smatram da nije u redu postupak ni jednog, ni drugog, a krajnju će dati istraga i Sud vjerovatno, ali ne podržavam taj način komunikacije – rekao je Bursać.