GOTOVO POPUNJENI KAPACITETI NOVE KUGLANE

0
582
foto ilustracija

Za samo mjesec dana od kada je Kuglaški klub /KK/ “Rudar” Prijedor od Gradske uprave dobio na korištenje kuglanu u novoj sportskoj dvorani u naselju Urije, gotovo svi termini u ovom objektu su popunjeni, a interesovanje rekreativaca i dalje raste, rekao je predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Goran Predojević.
“Već peti mjesec radi i besplatna škola kuglanja. Klub može dovesti igrače sa strane i tako lakše ostvariti dobre rezultate na takmičenjima na kojima učestvuje, ali smo tu mogućnost od početka isključili i odlučili se za teži i duži put – da sami gradimo svoje kuglaše u svom gradu”, rekao je Predojević Srni.

Predojević je naglasio da djeca danas uglavnom teže komercijalnim, te sportovima velike popularnosti poput fudbala ili tenisa, ali da će se Kuglaški klub truditi da zadrži djecu koja su se učlanila i privuče novu.

“Jedna od odluka je da je za sve polaznike do 23 godine sve besplatno, uključujući i opremu koju im, malo po malo, nabavljamo da bismo ih uniformisali kao igrače. Takođe, sva putovanja na takmičenja snosićemo mi i neće biti troškova za roditelje. Mi samo insistiramo na redovnosti”, istakao je Predojević.

On je podsjetio da su, zahvaljujući Prvom međunarodnom otvorenom turniru “Prijedor open 2019”, koji je KK “Rudar” organizovao od oktobra prošle do januara ove godine, uspostavljene veze sa vrhunskim kuglašima i klubovima iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije, ali i dogovoreno zajedničko apliciranje projekata za djecu i mlade ka fondovima EU.

“Već ovog mjeseca prva grupa naših polaznika škole kuglanja putuje u Vojvodinu gdje će imati priliku da se takmiči sa vršnjacima iz više evropskih zemalja na prvom memorijalnom turniru u omladinskoj konkurenciji”, naveo je Predojević.

Predojević je rekao da će “Rudar” potom sa klubovima iz Kovačice, koja je domaćin tog takmičenja, i Bitolja u Sjevernoj Makedoniji, pisati projekat za odlazak na takmičenje u Estoniju iduće godine, a u međuvremenu će u prijedorskoj kuglani organizovati prvenstvo grada, pa prvenstvo Republike Srpske i BiH.

On je pozvao roditelje djece koja pohađaju školu kuglanja, kao i sve druge sugrađane, da dođu i vide čime kuglana raspolaže, a sve redovne polaznike škole kuglanja da iskoriste i mogućnost proslave svojih rođendana bez plaćanja zakupa.

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor sve svoje aktivnosti usmjerava u reafirmisanje ovog sporta nakon što je grad 14 godina bio bez kuglane.

Klub je osnovan je 1965. godine, ali je nakon rušenja jedine kuglane u Prijedoru 2005. godine, zbog privatizacije hotela u kojem se nalazila, bio u statusu mirovanja sve do 2014. godine, kada je ponovo aktiviran.

izvor: Srna/Info Prijedor