Počinje postavljanje uređaja za daljinsko očitavanje vodomjera

0
242

Iz prijedorskog “Vodovoda” a.d. Prijedor najavili su korisnicima da počinju zamjenu sekundarnih vodomjera uređajima za daljinsko očitavanje. To bi trebalo umanjiti  prividne gubitke vode koji nastaju kroz neovlaštenu potrošnju, netačno mjerenje ili greške u prikupljanju i obradi podataka.

Iz “Vodovoda” napominju da je okončana tenderska procedura, kao i da se ubrzo očekuje isporuka 1.300 nadogradnji za daljinsko očitavanje za sekundarne vodomjere u kolektivnim objektima stanovanja i 30 nadogradnji za daljinsko očitavanje zonskih vodomjera.

Potom se kreće u zamjenu sekundarnih vodomjera i montiranje uređaja za daljinsko očitavanje. Planirano je da se ove aktivnosti završe do kraja ove godine, a u okviru svojih nadležnosti u ovu akciju biće uključena i komunalna policija.

– U narednim godinama planira se postepena ugradnja uređaja za daljinsko očitavanje kod svih potrošača, kako bi se ovim načinom očitavanja obuhvatio čitav sistem vodosnabdijevanja – navodi se u saopštenju “Vodovoda”.

Korisnike su obavijestili i da je s  “Poštama Srpske” potpisan novi ugovor na osnovu kojeg će se broj potrošača koji račune za utrošenu vodu dobijaju putem pošte povećati sa 2.000 na 5.000.

– “Vodovod” sada proširuje ovaj broj i na dio potrošača iz kategorije domaćinstava iz naselja Kamičani, Pećani i Urije – saopšeno je iz ovog preduzeća.