Prirodni lijek kojim ćete pobijediti bronhitis i kašalj

0
227

Često se susrećemo sa raznim upalama, bronhitisom i kašljem, a često oporavak traje dugo.

Virusne infekcije dovode do bronhitisa i tada može da se pojavi suvi ili produktivan kašalj, koji može da traje i dvije do tri nedjelje.

Mnogi će, kada se nađu u ovom stanju, otrčati da kupe antibiotike. To može samo da vam napravi štetu, jer se antibiotici nikada ne koriste kada je pitanju virusno oboljenje. Tada ćete samo povećati rezistentnost tih mikroorganizama.

Zato je bolje da se okrenete prirodnim lijekovima koji će pomoći vašem organizmu da se izbori sa bolešću, bez neželjenih efekata.

1. Recept

Skuvajte 250 ml mlijeka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomješajte sve sastojke, a onda i umućeno žumanjce i četvrtinu kašike sode bikarbone.

Uzimajte ovaj lijek prije spavanja, barem pet dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj lijek je odličan za liječenje kašlja, bronhitisa, upale grla i traheitisa, a mogu da ga koriste i djeca.

2. Recept

2. kašike maslinovog ulja, 2. kašike vode, 1. kašiku meda i 2. kašike limunovog soka pomješajte u šerpi i zagrijte. Pijte tokom dana, pola napitka ujutro, pola uveče.

Počnite sa primjenom na vrijeme, prije nego što se simptomi virusa pogoršaju, i više nećete imati problema sa bronhitisom i kašljem.

Izvor: Megagiga