Motorom jurio 50 kilometara preko ograničenja

0
528
foto: ilustracija

Zbog činjenice da su u prva dva mjeseca ove godine u saobraćajnim nesrećama na području Prijedora i Novog Grada smrtno stradala četiri lica u PU Prijedor su, kako bi poboljšali bezbjednost u saobraćaju realizovali akciju kontrole motornih vozila. 

Vozila su kontrolisali u vremenu od 13. do 16. februara a s akcentom na brzinu, vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga i lijekova. Tom prilikom je 56 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju. Deset vozača je zadržano na triježnjenju, a kažnjen je i jedan pješak zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola.

Ovom prilikom izrečene su i zaštitne mjere upravljanja vozilom u trajanju od 43 mjeseca. U vremenu od 15. i 16. februara brzina je kontrolisana pomoću radarskog sistema Gatso. Evidentirano je 77 prekrašaja i sankcionisano zbog prekoračnja brzine 68 vozača.

Na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u Orlovcima 15 febrauara, pola časa poslije ponoći, radar je ulovio motociklistu koji je vozio brzinom od 130 kilometara na sat, odnosno 50 kilometara više od dozvoljene brzine.

Iz PU Prijedor ponovo je upućen apel vozačima da poštuju saobraćajna pravila i propise kako ne bi ugrozili sebe i druge učesnike u saobraćaju.