Savršen tretman za podmlađivanje lica i tijela

0
119

Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate. Sigurno ste primjetili da postoje jedistvene žene koje izgledaju 10, 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima.

Jedna od takvih mladolikih ljepotica otkrila je tajnu svog eliksira mladosti. Ona tvrdi da se nakon njegovog korišćenja, poboljša vid od -3 do -1, koža je postala glatka i elastična na cijelom tijelu, a kosa gušća. I što je najnevjerovatnija stvar – kosa, prestaje da sijedi.

Recept podmlađivanja:

  • 100 ml lanenog ulja
  • 2 srednja limuna
  • velika glavica belog luka
  • 0,5 kg prirodnog meda

Priprema i primena:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore samljeti na mašinu za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomješati s medom, dodati ulje i sve ponovo promješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Uzimati tri puta dnevno po supenu kašiku pola sata pre jela.

Napomena:

Laneno ulje je biljni hormon. Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Zapamtite, čista jetra je naš glavni generator mladosti.