Cromex poklanja 1o preventivnih ultrazvučnih pregleda dojke

0
681

Društveno odgovorna firma, “Cromex”, doo, ove godine otišla je i korak dalje, jer je povodom 8. marta, Dana žena, zaposlenim damama u ovoj firmi, ali i svojim sugrađankama odlučila da uz cvijeće pokloni najbolji mogući dar, poklon bon za preventivni ultrazvučni pregled dojke u ZU Medicarre.

– Stava smo da se svaki korak u cilju sprečavanja rizika razvoja i ranog otkrivanja raka dojke višestruko isplati. Razumijemo značaj preventivnih pregleda dojke i činjenicu da je rano otkrivanje oboljenja jako bitno – pojašnjavaju  u “Cromex-u” značaj poklona koje će uz zaposlene dobiti i deset najsretnijih sugrađanki čije imena se nađu ispod objave na facebook stranici Cromex-a.

– Želimo potaknuti sve žene na pravovremene i redovne preglede dojke, jer je rak dojke izlječiv u većini slučajeva ako se otkrije na vrijeme – rekla nam je Alma Ćirkić, predstavnica Cromex doo.

Da biste postali jedan od 10 dobitnika, potrebno je da ime osobe koju želite poslati na pregled upišete u komentar ispod objave na Cromexovoj stranici. Imena dobitnica će biti objavljena 6. marta na stranici. Sretno!