“Posejdon” mjesto za opuštanje, detoksikaciju tijela i bijeg od svakodnevnog stresa (foto)

0
2465

Malo ko u prijedorskoj regiji, ali i u Banjaluci odakle se često dolazi na tretmane inhalacije i masaže, nije čuo za prijedorski “Posejdon” i njegovu slanu sobu koja je pun pogodatak kad je riječ o dobrobiti za zdravlje.

“Posejdon” je ovih dana proširio svoju djelatnost, tako da osim već poznatih tretmana i usluga, građanima nudi “Spa oazu Posejdon”.

– Sve je zamišljeno kao jedna relax zona, nešto što je definitivno bilo potrebnu ovom gradu i regiji, jer slanih soba nema u okruženju, ali ni ovakvih spa oaza. Dakle,na ovom mjestu se može dobiti usluga saune, tu je relax zona, potom usluga đakuzija, odnosno hidro masaže. To je mjesto za opuštanje i bijeg od svakodnevnog stresa i detoksikaciju tijela – poručuju iz “Posejdona”.

Dodaju da saunu mogu koristiti sportisti ali i oni narušenog zdravlja, a ističu i odlične prednosti hidromasaže u đakuziju.

– Ta hidromasaža djeluje na išalijgiju, probleme s kičmom. Namijenjena je onim koji ne mogu podnijeti ručnu masažu. Tu se masiraju mlaznicama vode uz potpuno opuštanje tijela. Važano je napomenuti da uživanje nije u pravom planu već da sve zajedno ima mnogo više zdravstvenih efekata – kažu u “Posejdonu”.

I cijene su prilagodili korisnicima. Tako da sat vremena košta 25 maraka, a dva sata, 35.  Kapacitet saune su četiri osobe, a pet ih može koristiti usluge đakuzija u jednom dogovorenom terminu.

– Idealno mjesto za druženje, pa čak i proslave nekih značajnih datumu u Vašem životu – kaže vlasnik “Posejdona“ koji je svoju slanu sobu otvorio prije pet godina. Podsjeća da slana soba nudi inhalaciju, da se u nju dolazi zbog astme, bronhitisa, problema sa sinusima, šlajmom, ali i kožnih oboljenja, poput psorijaze i ekcema.

Na ovom mjestu možete dobiti i sve tipove masaža, počev od najtraženije relax, do medicinske, a tad inhalacija, jer se sve radi u sobi čiji su zidovi, podovi i plafoni prekriveni solju, gratis.