Imenovana nova Komisija za izbor i imenovanje

0
108

Na posebnoj sjednici Skupštine grada odbornici su danas imenovali novu Komisiju za izbor i imenovanje. Dalibor Grabež iz PDP-a, je predsjednik komisije, zamjenik Gorana Bosančić iz SNSD-a, a članovi Radenko Stijepić iz SDS-a, te samostalni odbornici Duško Miletić i Ranko Kolar.

Dalibor Pavlović, šef Kluba odbornika SNSD-a, koji je bio i izvjestilac o ovoj tački dnevnog reda, rekao je da DNS, SDA, SDP BiH i DF nisu dostavili svoje prijedloge kandidata za ovu komisiju. Prema riječima Slavka Švrake ni Klub odbornika SDS-a nije dostavio svoj prijedlog tako da je Radenko Stijepić, koji je u ime ove stranke izabran u Komisiju, kako je rekao “ne predstavlja SDS nego SNSD”.

– On krši odluke Predsjedništva SDS-a i ne poštuje Klub odbornika SDS-a tako da on ovdje nije predstavnik SDS-a – rekao je Švraka.

Radenko Stijepić, odbornik SDS-a, rekao je da je u ovu komisiju imenovan na prijedlog Gradskog odbora SDS-a Prijedor. Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da DNS neće učestvovati “u politikantstvu” u ovom kratkom vremenu koje je preostalo do raspisivanja lokalnih izbora. Odbornici su usvojili i zaključak kojim se poništava zaključak u vezi sa javnim konkursom za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD.”